lauantai 22. lokakuuta 2011

Kesä kuvina

Kokosin menneen kesän ajalta yhteen muutamia kuvia, joista voi seurata hammasrakoni kehitystä. Yläleuan levitysleikkaus tehtiin siis 1.6.2011, ja tuosta kaksi viikkoa eteenpäin kääntelin avainta suuhuni asetetussa kojeessa levittäen yläleukaa. Levityksen maksimi lienee siis saavutettu vähän kesäkuun puolivälin jälkeen. Tuosta noin kuukauden päivät eteenpäin rako pysyi sinnikkäästi lähes puolisenttisenä, kunnes se heinäkuun puolivälin tienoilla alkoi itsekseen kaventua.

13.6.2011
Turvotus oli tuossa vaiheessa jo lähes hävinnyt, ja hymyilykin onnistui näin hyvin. Rako alkaa olla neljämillinen eli lähes maksimissaan. Kahden viikon sairaslomalleni osuivat kesän melkeinpä upeimmat helteet, joiden aikana kelpasi makoilla puistoissa ja rannoilla palvomassa aurinkoa. Paine poskionteloissa tuntui tosin tukalalta varsinkin helteellä, mutta helpotti leikkauksen jälkeen nopeasti.

14.6.2011
Ensimmäinen säälittävä yritykseni pukeutua hienosti ja näyttää fiksulta, kun etuhampaiden välissä on puolisenttinen rako. Tätä seuraavana päivänä meninkin jo töihin työpaikkaan, jossa kukaan ei tuntenut minua entuudestaan. Rakoni ei kuitenkaan töissä herättänyt mitään kauhistuneita kiljahduksia: lienevätkö ihmiset sairaalassa tottuneempia kaikenlaiseen omituiseen. Jäinpä kai ainakin mieleen rakoineni.

Heinäkuun osalta kiintolevyäni näyttää vaivaavan jonkinlainen kuvatyhjiö, mutta kesä-heinäkuun vaihteessa rako lienee ollut suurimmillaan. Suurimmillaan rakoni oli noin 4-5 mm, mitä se on jo tuossa 14.6. otetussa kuvassakin. Heinäkuun aikana myös siihen asti kateissa ollut kitalaen tunto alkoi palautua.

8.8.2011
Kuten kuvasta näkyy, rako oli tuossa vaiheessa mennyt spontaanisti jo lähes kokonaan umpeen. Tuossa kohtaa rakoa oli enää ehkä noin millin verran. Kuvan ottoa seuraavana päivänä sainkin yläkaarelle kiinteän kojeistuksen, hammaslääkärin mukaan "tasoittavan kaaren", minkä seurauksena rako alkoi taas suureta.

23.9.2011
Parimillinen rako täällä taas! Rautojen asennuksen yhteydessä etuhampaideni terävät reunat myös hiottiin hieman inhimillisemmän näköisiksi, mihin olin myös erittäin tyytyväinen. Aluksi halusin rautoihini punaiset kumilenkit. Kaari vaihdettiin ensimmäisen kerran 18.10.2011, jolloin vaihdoin kumilenkit pimeissä hohtaviin, kun Halloweenkin on jo ovella.

1.10.2011
Yritykseni näyttää tyylikkäältä jäänevät muutaman seuraavan vuoden osalta lähinnä yrityksiksi, kun ihana raudoitukseni saa minut näyttämään ala-asteikäiseltä. Saahan sitä toki aina yrittää :)

2 kommenttia:

  1. Pakko kysyä, oli sinulla alusta asti kuminauhat?
    Minä sain kojeet tänään, mutta kuminauhoja ei laitettu...unohtuikohan ne vai tuleeko ne sitten kun kiristetään...

    VastaaPoista
  2. Kyllä minulla oli muistaakseni kuminauhat alusta asti. Sinulla on siis pelkästään kiinnikkeet ja kaari muttei kuminauhoja? Jännä juttu! Tietysti voi olla, että ne laitetaan vasta myöhemmin, varsinkin jos sinulla on toinen aika oikojallesi lähiaikoina.

    VastaaPoista