torstai 15. syyskuuta 2011

Tunnollisia kuulumisia

Päivittely on vähän jäänyt syksyn ja opiskelujen alkamisen myötä, pahoitteluni siitä. Kuvia hammasrakoni kehityksestä kesän aikana olisi varastossa, mutta en ole saanut aikaiseksi saattaa niitä julkaisukuntoon. Niitä tulee kyllä ennemmin tai myöhemmin täällä näkymään. Sain 9.8. yläkaarelle raudat, mitään muuta uutta hampaistoni suhteen ei ole kesäkuisesta operaatiosta toivuttuani tapahtunut, siksikään kirjoitettavaa ei liiemmin ole ollut.

Välittömästi kesäkuun ensimmäisenä päivänä tehdyn Le Fort I -osteotomian jälkeen minulla oli täydellinen tuntopuutos kitalaessa ja yläleuan ikenissä. Samoin kasvoilla kuvan osoittamalla alueella oli puutuneisuuden tunnetta, lähes silmiin asti ulottuen. Kirurgin mukaan tuntohäiriö johtui tuntohermon venyttymisestä leikkauksen aikana. Tämä hävisi kuitenkin parin viikon sisään, ja jäljelle jäi puutuneisuutta ainoastaan oikeanpuoleisen kuvan osoittamille alueille ylähuulen yläpuolelle sivuille. Se hävisi noin kuukauden päästä leikkauksesta. Sen sijaan ylähuuli ei missään vaiheessa ollut tunnoton. Seuraavaksi palasi kitalaen tunto heinäkuun aikana. Yläleuan ienten tunto on palaillut vähitellen elokuun mittaan. Enää minkäänlaista tunnottomuutta tai tuntopuutosta ei ole havaittavissa. Mitään haittaa en noistakaan tuntopuutoksista kokenut, hampaiden lankauskin oli ensimmäistä kertaa elämässäni täysin kivutonta.

Kuva osoitteesta: www.faceresearch.org
Hyvin nopeasti - kyllä, Paintilla - väsätty huono kuva, jonka tarkoituksena oli osoittaa tuntopuutosalueet kasvoillani leikkauksen jälkeen. Tuloksena nainen, jolla on hauskat viikset. Meidän kaikkien hyvinvoinnin kannalta lienee parempi, että jätän jatkossa kuvankäsittelyn muille.

Seuraavissa postauksissa kerron hammasraon kehityksestä kuvien kera sekä muista leikkauksen jälkikuulumisista. Oma fokukseni on oikeastaan siirtynyt jo seuraavaan molempien leukojen leikkaukseen, oikominen sillä välin tuntuu lähinnä tuskaiselta välivaiheelta. Pääsisinpä nyt vain jo leikkauspöydälle!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti