sunnuntai 23. lokakuuta 2011

Yläleuan levityksen vaikutukset ulkonäköön

Varsinaiset leuansiirtoleikkaukset muuttavat dramaattisesti ulkonäköä, mutta olen lukenut useammasta lähteestä, että myös SARPE:n eli yläleuan nopean levityksen jälkeen ulkonäkö saattaa monesti muuttua. Erityisesti nenä ja yläleuka saattavat silminnähden levetä. Tämä käy toki järkeen varsinkin, jos yläleukaa levitetään paljon. Omalla kohdallani levitys jäi lopulta hieman alle senttiin, todennäköisesti noin 7 mm:iin. Minua ei ennen leikkausta varoiteltu ulkonäön muutoksista, mahdollisesti arvelivat minun jonkin sortin kollegana sen itsekin ymmärtävän. Ainakaan peiliin katsoessani en ole leikkauksen jälkeen havainnut minkäänlaista muutosta, mutta vaikeahan muutoksia on nähdä naamassa, jota päivittäin katselee. Sen vuoksi olen analysoinut tarkalla silmällä kuviani huomatakseni, onko jokin muuttunut. Mielestäni kasvonpiirteeni eivät ole juuri muuttuneet, lukuun ottamatta hampaita. Alla olevissa kuvissa tosin yläleukani näyttää leveämmältä oikeanpuoleisessa kuvassa, mikä on toki yläleuan levitysleikkauksessa odotettavissakin. Kuitenkin olen leveämmästä yläleuasta lähinnä iloinen. Heti leikkauksen jälkeen nenäni oli lisäksi tavallista leveämpi ja pystympi, mutta se meni pahimman turvotuksen mukana ohi päivissä.

Toukokuu 2011 vs. lokakuu 2011.
Yllä olevissa kuvissa on sen verran erilainen valotus, että on vaikea sanoa, onko nenän koossa tapahtunut muutosta. Mahdollisesti se on vähän leveämpi, mutta omaa silmääni se ei ainakaan häiritse mitenkään sen enempää kuin ennenkään leikkausta - iso se oli jo silloinkin. Sen sijaan hymyni näyttää paljon leveämmältä, sillä hammaskaaren levittyä hampaat näkyvät kauniisti sivuiltakin. Aiemmassa kuvassa hampaat näyttävät sivuilla jotenkin kasaan painuneilta. Uuteen hymyyni olen nyt jo hyvin tyytyväinen, vaikka se onkin vielä rautojen peitossa ja suurin muutos, purennan korjaantuminen, on vielä tapahtumatta. Lisäksi olen laihtunut toukokuussa otetun kuvan jälkeen lähemmäs viisi kiloa, mikä sekin näkyy kuvissa poskien kaventumisena.


Tässä vielä kuvat suu kiinni. Näissä näytän mielestäni aika samalta lukuun ottamatta erilaista meikkiä ja hiuksia. En huomaa näissäkään merkittävää eroa nenän koossa, ainakin kun ottaa huomioon erilaisen valotuksen ja kuvakulman. Parempia kuvia en kuitenkaan valitettavasti löytänyt. Joka tapauksessa olen SARPE-leikkauksen tulokseen erittäin tyytyväinen, vaikkei muutoksia juuri tapahtunutkaan kuin hampaiden osalta - niissä muutos olikin enemmän kuin tervetullutta.

2 kommenttia:

 1. Hei, Ihana lukea kertomustasi oikomisesta. Itselläni vastaava operaatio (ilman levitystä kaiketi) saattaa olla edessä ja törmäsin blogiisi etsiessäni tietoa yläleuansiirtoleikkauksista.
  Kävin pari kuukautta sitten YTHSn oikojalla ja siellä kerrottiin, että leikkaus on todennäköisesti ainut vaihtoehto. Nyt on lähete HUSille ja siellä eka näyttäytyminen parin viikon päästä.
  Ekana isona leikkauksena, jonka joudun mahdollisesti käymään läpi, olen tietenkin hieman hermostunut noin isosta operaatiosta naaman alueella. Mutta mikäli avopurentani korjataan pääsen todennäköisesti eroon lapsesta asti vaivanneista päänsäryistä. Ja lisäksi säästän takahampaani liialliselta kulutukselta :)
  Odotan innolla uusia kertomuksia prosessisi edistymisestä.

  VastaaPoista
 2. Hei Paula,

  tosi kiva kuulla, että olet löytänyt blogini!

  Tarinasi kuulostaa prikulleen samalta kuin omani. Itsekin harkitsin todella kauan prosessiin ryhtymistä, mutta olen tähän asti ollut tyytyväinen päätökseeni. Iso leikkaus naaman alueella mietityttää myös minua edelleen, mutta uskon lopputuloksen olevan vaivan arvoinen. Paitsi että pääsee säryistä eroon ja profiili korjaantuu, avopurenta on tosiaan pidemmän päälle sekä takahampaiden että leukanivelten kannalta huonompi juttu.

  Onnea ja jaksamista projektiisi, mikäli päätät siihen lähteä! :)

  VastaaPoista