torstai 24. tammikuuta 2013

Seitsemän viikkoa leikkauksesta

Ensimmäinen leikkauksen jälkeinen oikojakäynti oli viime viikolla. Leikkauksessa avopurentani suljettiin yläleuan takanoston avulla edestä, joten etuhampaani osuvat nyt mainiosti yhteen. Tämän seurauksena purenta kuitenkin jäi auki sivuilta ja takaa, joten poskihampaani eivät tällä hetkellä kosketa toisiaan. Muuten purenta näyttää kuulemma todella hyvältä. Alhaalla leikkauskaari vaihdettiin joustavaan NiTi-kaareen, ylös jätettiin vielä leikkauskaari ja koukut. Pidän nyt 24/7 sivu- ja poskihampaiden välissä neljää kumilenkkiä ("jäniksiä"), joilla purenta olisi tarkoitus kuroa kiinni. Yöksi laitan etuhampaisiin vielä yhden "jänislenkin", jottei purenta avautuisi edestä.

Naama on palautunut suurin piirtein ihmismäiseksi.

Pureskelusta ei oikein vielä tule mitään, koska poskihampaat eivät osu yhteen, ja hampaat ovat kumilenkkien ansiosta hieman aratkin. Mössödieetillä siis mennään vielä, perunamuusi on ollut lähes jokapäiväinen ateriani. Paino on pudonnut nyt kaksi kiloa ehkä odotetustikin, kun olen palannut takaisin normaaleihin liikuntarutiineihini, mutta syöminen ei oikein onnistu entiseen tapaan. Leukaoperaatio on siis hyvä tapa päästä kesäkuntoon, toivottavasti ei sentään lihasten kustannuksella. Juokseminen, tanssiminen ja ylösalaiset jooga-asanatkin sujuvat jo ilman mitään ikäviä tuntemuksia, mutta ratsastamaan en taida uskaltautua ennen kuin kolmen kuukauden päästä leikkauksesta, jolloin leuan voi kirurgin mukaan ajatella olevan luutunut.

Uusi sivuprofiilini. Teen yksityiskohtaisen analyysin ulkonäön muutoksista vasta sitten, kun kaikki turvotus on laskenut, mutta voin jo nyt sanoa olevani todella tyytyväinen. Ylä- ja alaleuan eteenpäin siirron ansiosta aiemmin hyvin selvästi profiilista erottunut kookas nenänikään ei enää mielestäni ole mitenkään silmiinpistävä.
Poskipäillä on vielä turvotusta, mutta ei mitenkään häiritsevästi.
Yhteenvetona voisi sanoa, että elämä on palautunut aika lailla normaaleihin uomiinsa. Alahuulen tunnottomuus vielä hieman häiritsee, mutta tunto on jo palautunut osittain ja uskon sen palautuvan kokonaan lähikuukausina. Kunhan purentani vielä oiotaan lopullisesti kohdalleen, lopputulos tulee varmasti olemaan todella hyvä.

9 kommenttia:

 1. missä mennään tällähetkellä laitas uusia tilanne kuvia kun ehdit

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! Tilanne ei näistä kuvista ole paljon muuttunut, turvotus vaan on ja pysyy ikävä kyllä. Laitan kyllä uusia kuvia kunhan saan aikaiseksi :)

   Poista
 2. mulla on nyt itelläni suuri huoli siitä kuinka kauan joutuu kärsii siit turvotuksesta viellä ku leikkauksestani on kulunut nyt suunnilleen 3-4 viikkoa ja olen nyt masentunut sen takia. kerrothan ihmees kun sulla alkaa helpata ni tiedän suunnilleen sit et kuin kauan mä viellä joudun elää tän turvonneen naaman kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on nyt 8 viikkoa leikkauksesta, ja jäljellä oleva turvotus on kyllä todella pientä verrattuna siihen, mitä se oli kuukausi sitten. Uskoisin siis, että sullakin suurimmat turvotukset häipyvät muutaman seuraavan viikon sisällä. Älä masentele, turvotus kyllä häviää, vaikkakin hitaasti. Itse ei sitä muutosta edes niin hyvin huomaa, kun joka päivä katsoo itseään peilistä. Jaksamista! :)

   Poista
 3. Tosi hyvältä näyttää. Ja lyhyet hiukset on muuten tosi hyvän näköiset nekin, sopivat sulle todella hyvin.
  Itse sain vihdoin ja viimein kutsun alkutarkastuksiin, eli kohta saan minäkin raudat ja aikataulun. Eikä ole kuin 5kk myöhässä, mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan. 27. päivää odotellessa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No eipä vieläkään lähtenyt projekti etenemään. Viime vuoden sairastelut siirtävät suunnittelunkin ensi syksyyn.
   Mutta saattaapi olla, että purukalustoni saadaan kuntoon ilman leikkausta! Nykyään kun pystytään painamaan hampaita takaisin leukaluuhun (tai jotain), mikä omalla kohdallani voisi riittää avopurennan hoitamiseen. Profiilini kun on "normaali" (leuka ei ole takana) niin tuo voisi kuulemma onnistua \o/

   Poista
  2. Hellou! Kiitos kehuista hiustyylin suhteen, eikä vastauksenikaan tule kuin reilun kuukauden myöhässä :) Olisipa mahtavaa, jos homma hoituisi ilman leikkausta. On se kuitenkin aina sen verran iso rasite. Tosin oikomishoito on näin jälkikäteen ajatellen melkeinpä leikkausta pahempi riesa. Joka tapauksessa tärkeintä, että purenta tulee kuntoon tavalla tai toisella! Tsemppiä! :)

   Poista
 4. mikä on tän hetkinen sun tilanne? mullakin tunto palailee, mutta turvotusta on välillä vähän välillä enemmän riippuu siitä kuikapaljon on joutunu töissä puhuu ja siihen päälle oon viellä tehnyt suu jumpaa. laitathan kuvii viellä tänne sun edistymisestä kun niitä on kiva seurata.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uusi postaus ja uusia kuvia on ilmestynyt eilen, kiva että tykkäät seurata! :)

   Poista