keskiviikko 30. marraskuuta 2011

Leukaleikkaus ja ulkonäkö

Pakko jakaa eräs linkki, jota fiilistelin viikonloppuna. Dr. Richard Joseph Floridasta on paikallinen suu- ja leukakirurgi, joka esittelee sivuillaan ennen/jälkeen-kuvia leikkaamistaan potilaista. Oli jälleen kerran näitä kuvia katsellessa todettava, että leuansiirtoleikkauksen vaikutus ulkonäköön voi olla aivan ällistyttävän dramaattinen. Varsinkin vaikeimmin leukavikaisilla tapauksilla leuansiirtoleikkauksen tarjoama hyöty ei liene rajoittunut pelkästään purentaan, vaan myös koko sosiaaliseen elämään. Voisin kuvia katseltuani veikata, että useimmille Dr. Josephin potilaista on leikkauksen jälkeen alkanut treffikutsuja sadella.

Potilas nro 121 on malliesimerkki siitä, mitä Le Fort I -osteotomia parhaimmillaan tekee. Tällä potilaalla yläleukaa on saanut siirtää aika reilustikin ylöspäin, kun ientä on alkutilanteessa ollut niin jumalattoman paljon näkyvissä. Varmaan hänen tapauksessaan monikaan ei ole leikkauksen jälkeen tunnistanut tai ainakaan suostunut uskomaan, että kyseessä voi olla sama ihminen.

Potilas nro 103 taas osoittaa alaleuan siirron vaikutukset profiiliin. Myös edestä leukaperät näyttävät hieman leventyneen, ja potilas on varmaan riemulla hyvästellyt kaksoisleukansa. Oma tilanteeni on hieman samantyyppinen eli alaleukani sijaitsee liian takana. Tälle potilaalle on lisäksi tehty genioplastia eli "chin advancement" pienen leuan korjaamiseksi.

Tälle potilaalle on tehty oikeastaan täysin sama setti, joka minulle tullaan tekemään. Ainoana erona minun toimenpiteeseeni alaleukaa on siirretty hänellä taaksepäin, kun taas minulla sitä tuodaan eteen. Odotan tietenkin, että itsekin leikkaukset läpikäytyäni näytän vähintään yhtä häikäisevältä.

Tässähän ei enää malta odottaa omaa leikkausta. Saapa nähdä, miten omien treffikutsujeni määrälle leikkauksen jälkeen käy. Ei turhia paineita suu- ja leukakirurgilleni!

4 kommenttia:

 1. Eka käynti HUSilla on nyt ohi ja projekti alkaa omalta osaltani opiskelijavaihdon jälkeen ensi syksynä. Edessä näillä näkymin raudat hampaiden asettelemiseksi (ylä ja ala) ja ainakin yläleuan leikkaus sekä ehkä alaleukakin. Eli sama setti kuin sinulla, mutta kukaan ei vielä ole puhunut kitalaenräjäytyksestä :)
  Nuo kuvat ovat todella rohkaisevia, kaikki ovat muuttuneet selvästi parempaan suuntaan. Itselläni on huomattavasta avopurennasta (ylähampaat 5mm alahampaiden edessä) huolimatta sopusuhtainen profiili. Purenta näkyy vain hammashymyssä jolloin ylähampaat asettuvat alahuulen päälle, mikä nyt ei ole hirveän suuri ongelma :)
  Operaatio kokonaisuudessaan tasaa hammasriviäni - hyvästi raot! - ja mahdollistaa kunnon pepsodent-hymyn. Eniten kuitenkin odotan, että pääsen eroon jumalattomista päänsäryistä ja että voin viimein puraista ruisleipää repimisen sijaan :)

  VastaaPoista
 2. Ihanaa kun löysin blogisi!
  Oma operaatio vasta aluillaan, mutta
  sain vähän varmistusta kun löysin tänne :)

  VastaaPoista
 3. Paula: Itsekin toivon pystyväni ihan oikeasti joskus vielä haukkaamaan esim. omenaa. Ja että voin syödä kurkunviipaleita leivän päällä ilman, että ne luiskahtavat hampaiden välistä lattialle. Pieniä asioita, joita useimmat varmaan pitävät itsestäänselvyyksinä.. Näihin rautahirvityksiin alkaa kyllä mennä jo hermot, mutta eiköhän lopputulos ole vaivan arvoinen.

  Mrs. T: Kiitos kommentistasi! Mukava nähdä, että meitä vastaavaan operaatioon joutuvia on sankoin joukoin. Oma kärsimys aina tuntuu jotenkin siedettävämmältä, kun tietää ettei ole ainoa ;)

  VastaaPoista
 4. itte menossa samaaan leukauseent ulevana maantaiana ja odotan innola ja samalla pelotaa

  VastaaPoista